Rubrika
Farník 2/08Recept na vítěznou farní buchtu 2008
Kynuté ořechové šneky
Těsto :
20 dkg hladké mouky, špetka soli
14 dkg másla
2 dkg droždí + 2 polévkové lžíce mléka
+ 2 polévkové lžíce cukru - kvásek
- vypracujeme těsto a dáme na 1 hod. do ledničky
Nádivka : 15 dkg pískového cukru + 2 bílky - vyšleháme tuhý sníh,
Přidáme 20 dkg mletých ořechů, mohou být i hruběji mleté.
Těsto rozdělíme na dva díly, každý díl rozválíme na obdélník asi 25 x 55 cm.
Obdélník potřeme nádivkou, srolujeme v roládu a nakrájíme1,5 cm široká kolečka, která pokládáme na plech vyložený pečícím papírem.
Pečeme ve středně vyhřáté troubě.